Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Διαβάζω χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Ένα δέντρο μια φορά - Χριστουγεννιάτικη ταινία

Χριστουγεννιάτικη ταινία- Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι


Ο Κέρβερος του Άδη και τα χρυσά μήλα των εσπερίδων

Η Λερναία Ύδρα και ο κάπρος του Ερύμανθου

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία του Ηρακλή

Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα για να διαβάσεις την ιστορία του Ηρακλή.

Μυθολογικός χάρτης των άθλων του Ηρακλή. Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα.

                 

Μυθολογικός χάρτης με τα ταξίδια του Ηρακλή. Κάνε ΚΛΙΚ στην εικόνα.

Ανθρώπινα δικαιώματα-Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού


Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου γιορτάζουν!!!
Στις 11 Δεκεμβρίου 1946 ιδρύθηκε η UNICEF, η Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το 1959, ο ΟΗΕ με έκδηλες την ανησυχία, τη φροντίδα και την ευθύνη για την προστασία του παιδιού, ψήφισε τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού με τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού καθεστώτος προστασίας από κάθε μορφή εκμετάλλευσης ή παραμέλησης.

Το 1989 υπογράφεται και ψηφίζεται η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που επικυρώθηκε από πολλές χώρες (στην Ελλάδα έγινε νόμος του κράτους το 1992), ενώ στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής το 1990 με τη διατύπωση των «Αρχών του Riyard», επισημάνθηκε το πρόβλημα της κακοποίησης των παιδιών και της βίας σε όλες τις μορφές της, ως κοινωνικό φαινόμενο και τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση, ως διεθνής νόμος, αποτελώντας την πλέον αποδεκτή, σε ευρύ πεδίο, συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παγκόσμια συνειδητοποίηση πως η ανθρώπινη πρόοδος μπορεί μόνο πραγματικά να επιτευχθεί, όταν το κάθε παιδί θα έχει μια υγιή και προστατευμένη παιδική ηλικία.

Όλα τα παιδιά είναι ίσα. Έχουν δικαίωμα να τα αντιμετωπίζουν χωρίς διακρίσεις λόγω της φυλής, του φύλου, της γλώσσας, της θρησκείας, των απόψεων, της περιουσίας, της κατάστασης, των ιδιαίτερων αναγκών ή της εμφάνισής τους.

Πηγή:e-Πύλη Εκπαίδευσης